Vandaag – Verdicchio en garnalen

Wijn is fijn, daar zijn veel mensen het over eens, maar ook hebben veel mensen het gevoel dat je er maar beter niet over kunt praten alsof je er verstand van hebt als je dat, voor je gevoel, niet hebt… Onzin natuurlijk, want net als met zoveel dingen is ook lekkere wijn een kwestie van smaak en kun je met een beetje interesse en liefde voor de wijn al een eind komen.

Mijn eigen interesse in wijn hangt erg samen met koken/eten/wijn. Deze combinatie, ook wel wijn/spijs combinatie genoemd is wat mij het meest interesseert. In welke combinatie kunnen wijn en gerecht het beste in elkaar naar boven halen. Dus toen ben ik me erin gaan verdiepen en vervolgens raakte ik helemaal in de ban van wijn 🙂

Momenteel ben ik aan het onderzoeken hoe ik deze ‘ nieuwe’ passie kan gaan omzetten in levenslang genieten en ermee bezig kunnen zijn. Maar nu over naar belangrijke zaken; Welke wijn is nou lekker waarbij of andersom…

20150918_140124

Vandaag Garnalen en Verdicchio!

En dan niet zomaar een Verdicchio, maar Fattoria Coroncino ‘Il Bacco’  Verdicchio dei Castelli di Jesi Classiso Superiore 2013 (verkrijgbaar bij o.a. www.thewinespot.nl). Ik vind Italië altijd een beetje een moeilijk wijnland, want er komt naast hele goede wijn ook heel veel bulk wijn vandaan die helemaal niet interessant is. En aangezien ze tig wijngebieden hebben, raak je dan af en toe het overzicht kwijt 🙂 Maar goed we focussen natuurlijk op lekkere wijn dus deze kun je met een gerust hart drinken!

Italianen drinken hun witte wijnen met name als aperitief en dat zorgt ervoor dat veel witte wijn vaak erg fris is en niet heel erg bedoeld als eetwijn. Zo, niet deze Il Bacco met een alcoholpercentage van 14% en een volle body is deze juist erg geschikt om bij te eten en dan met name garnalen. Dit komt omdat de wijn volle citrus tonen heeft, bloemige aroma’s en ondanks het alcoholgehalte toch genoeg fris is.

Ik zou er om toch in Italiaanse sferen te blijven een pasta met grote garnalen bij maken met knoflook, klein pepertje, scheutje sherry, peterselie en veel citroen en eventueel tomaat! Echt smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *