Ben ik hier op voorbereid?

Nou jongens de kop is eraf, ik ben begonnen met mijn opleiding. Ik heb zelfs al een van de mappen helemaal uitgelezen! En, ik ben nu nog zenuwachtiger dan eerst… Het is echt wijn the next level! Als ik het allemaal onder de knie ga krijgen ben ik een soort wijn koningin.

Ik heb nu 3 lesdagen gehad en heb 3 keer met mijn proefgroep afgesproken. Tijdens de lesdagen proef je eerst de gehele ochtend allerlei jaargangen/type druiven/verschillende vinificaties etc. Dan in de middag ga je in sneltreinvaart door zaken als; de bestanddelen van de aardkorst (Heftig hè), hoe alles bloeit in de wijngaard en de semi scheikundige kant van het maken van wijn. Want als het echt technisch wordt uitgelegd snapt helemaal niemand dat… En, dan maar proeven welke wijn meer pulpweking heeft gehad, ehhh. Kortom dit gaat helemaal goed komen, dat begrijp jij ook.

 

Image result for fokke en sukke wijnproeven

De proefavonden met mijn groep daarentegen zijn een stuk meer ontspannen, wel proberen we hier ook heel professioneel te proeven. En dankzij een aantal gedisciplineerde medestudenten lukt dat ook echt aardig. Maar wat is het lastig hè, weten welke druif er in je glas zit, hoe deze is gemaakt en waar. Alles wordt namelijk blind geproefd, dit om te voorkomen dat je vooringenomen een wijn gaat beoordelen. Als je weet welke wijn in je glas zit, ga je er namelijk naar toe proeven als het ware. Als je weet dat het een volvette chardonnay is uit Chili, dan proef je ineens meteen de vanille, het hout en het botertje. Terwijl als je het niet weet je ook nog andere opties gaat overwegen en dan dus echt de wijn gaat ontleden om het zeker te weten.

Maar ik word er nog steeds zo blij van, van de wereld van wijn! Ik vind eigenlijk alles wel interessant, al moet ik wel een beetje consequenter mijn huiswerk doen. Voor maandag moet ik nu nog 72 bladzijden lezen, dus hup aan de slag!

Fijn weekend allen en drink er goed glas wijn bij 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *