Een (wijn) ode

aan een heel bijzonder iemand. Het is de laatste tijd stil geweest op mijn blog en dat komt mede doordat ik ruim 2 weken geleden afscheid van een heel dierbaar persoon heb moeten nemen. Hier ging een moeilijke en heftige periode aan vooraf en dit maakte dat ik wat minder wijn minded was. Ik probeer nu weer langzaamaan de draad op te pakken, al zijn deze draad nooit meer helemaal hetzelfde zijn.

De laatste wijn waarover hij en ik hebben gesproken was een Givry Rouge uit 2013. Deze wijn had ik van hem gekregen en een paar weken geleden heb ik deze opengetrokken om te vieren dat ik mijn theorie Frankrijk en wijnbouw had gehaald. Want het is wel een wijn om iets mee te vieren! Heel elegant en geurend naar rood bosfruit en met wat aardse tonen. De kleur is mooi robijnrood en de stijl is echt een klassieke Pinot Noir. Helemaal mijn wijn en dat wist hij. Zelf hield hij meer van mes en vork wijnen, lekker stevige en volle rode wijn. Een mooie Chianti Classico, een Amarone, een volle Gigondas. Qua wit vonden wij elkaar meer, want daar was hij wel meer van elegant. Een mineralige Chablis, een heerlijke Sancerre, maar stiekem ook wel een dikke Meursault 🙂

Wat zal ik het missen om met hem over wijn te praten, wijnen te proeven en deze uit te zoeken of gewoon heerlijk te drinken. Mede door hem is mijn passie voor wijn ontstaan en dat is een mooie nalatenschap.

Santé! Op het leven…

1 reactie op “Een (wijn) ode”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *