Eet en wijndagboek dag 1

Ik vind het zelf altijd heerlijk om te kijken wat andere mensen eten en welke wijn ze daarbij drinken. Dus heb ik bedacht om vanaf nu een dagboekje bij te houden met wat ik allemaal kook/eet en drink. Natuurlijk is niet elke dag memorabel qua eten en drinken dus ik wel enigzins selectief hierin zijn.

Fusion caponata uit Simpel van Ottolenghi
Super smaakvol gerecht; aubergines/bosui/gember/soja/maple syrup/chilipeper/pijnboompitten kortom zoet/hartig/knapperig/pittig. Echt een smaak explosie en behalve veel snijwerk echt goed te doen. Ottolenghi serveert en silken tofu bij, maar daar ben ik niet zo gek op dusss ik had vis bedacht en afgaand op het aanbod bij de visboer, gekozen voor zeeduivelfilet. Een heel stevige witvis. En alles geserveerd met een beetje witte rijst. Ik heb wel even moeten nadenken over de wijn, want zoveel smaken 🙂 Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Alba Rose 2020, lekker kruidig/rood fruit/fris, maar toch ook wel body en het was een heel goede match. Je wilt iets wat niet heel uitgesproken is van smaak, want dat is je gerecht al maar het moet toch voldoende body hebben om niet als een soort water weg te drinken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *