Mevrouw Wijn

FullSizeRender

Welkom bij Mevrouw Wijn en leuk dat je een kijkje neemt!

Mevrouw Wijn

Mevrouw Wijn is ontstaan omdat ik het meest blij word van lekker eten en drinken. Ik kook graag, ga graag uit eten en doe dit onder begeleiding van fijne wijn. Met mijn blog wil ik je graag deelgenoot maken van welke heerlijke wijnen ik tegenkom, welke vragen mij bezighouden over wijn en ik ben een zeer enthousiaste hobbykok, constant op zoek naar nieuwe gerechten en smaken. Dit zie je ook terug op mijn blog, want ik ben ook altijd bezig met de wijn-spijs combinatie.

Over mij

Ik ben Babette en ik woon samen met mijn vriend en 2 kinderen in Amsterdam. Zoals je al vermoedt ben ik dol op wijn en lekker eten. Ik kook bijna elke dag vers en drink daar dan meestal een lekker glas wijn bij. Kernwoorden: Borrelen, kaasplankje, steak Béarnaise met Rioja, glas Pinot Noir met paddenstoelen op toast, Meursault met gerookte zalm, Nigella, uiteten gaan, Nigel Slater, uitgebreid tafelen, Netflix met rum en slapen!

Ik heb een tijdje met veel plezier als restaurantmanager bij Panama en Porto gewerkt. Vervolgens heb ik een aantal jaar op kantoor gewerkt, wel in mijn laatste rol ook weer de link met eten en drinken. Ik zocht de restaurants uit, vergaderlocaties, stelde menu’s samen, zocht wijnen uit etc.

In 2014 ben ik met de WSET 2 begonnen en ik heb daar zoveel plezier aan beleefd dat ik na mijn examen ben doorgegaan met level 3. In augustus 2015 heb ik dit succesvol afgerond en dit najaar ben ik gestart met de vinologenopleiding. Want sinds de kennismaking met de wereld van wijn is me duidelijk dat je een leven lang hierover kan leren en dat ben ik dan ook van plan.

Schrijven in opdracht

Schrijven over wijn en spijs doe ik graag. Ik heb een Bachelor in de Communicatie en wil graag ofwel pratend of schrijvend mijn kennis en enthousiasme delen over wijn en lekker eten.  Als freelancer ben ik in te huren voor het schrijven van wijn gerelateerde onderwerpen, maar ook voor recepten, columns of culinaire producten. Ik schreef al eerder voor wijnbloggers.nl en wijdrinkenwijn.nl

Proeverijen en advies

Lijkt het je leuk om wat meer over bepaalde wijnen en druiven te weten te komen, wil je graag wijn – spijs combinaties onder professionele begeleiding uitproberen of heb je zin in eens wat anders voor een verjaardag/vrijgezellenfeest/vriend(inne)en avond dan ben je bij Mevrouw Wijn op het juiste adres.

Voor vragen, advies, proeverij aanvragen of bestellingen mail naar info@mevrouwwijn.nl

Mevrouw Wijn
Babette Creyghton