Vis, mag je dat eigenlijk nog eten…?

Tegenwoordig is er veel niet goed voor je of voor de wereld. Ben je net vegan geworden blijkt dat avocado’s en cashewnoten van erg ver komen en dat dit niet goed is voor het milieu. Of je eet vegetarisch, maar noemt de vleesvervanger een gehaktbal mag ook niet want dat krijg je de vleeslobby over je heen. Zuivel is ook de duivel, net zoals vet en suiker en alcohol en en en. Kortom het valt niet mee als foodie anno 2019.

Vis mag denk ik ook niet, maar ik heb het toch gedaan en ervan gesmuld. Dat vind ik dan weer heel belangrijk! Ik haalde 2 verse hele dorades en een hand verse inktvisringen. Ik had nog wat grote diepvries garnalen en deed dit tezamen in een braadslee. De vissen sneed ik in de huid in en vervolgens vulde ik de inkepingen en de buik met citroen, tijm, knoflook en ui. Wat olijfolie en witte wijn erbij en dat op 200 graden ongeveer 20 mins (altijd na 15 mins checken). Ik at er zelfgebakken frietjes bij en het was heerlijk 🙂

Ik dronk er uiteraard ook lekkere wijn bij. Dit keer Morgado de Santa Catherina Reserva, een Portugese witte wijn gemaakt van 100% Arinto. Een heerlijke volle wijn. Tonen van citrus, tropisch fruit, gerijpt en toch niet log, romig door het mooie houtgebruik. Echt een weelderige witte wijn, die niet snel verveeld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *