Wijnproeverij bij jou thuis/werk/tuin/boot/?

Proeverijen

Welkom in de de wondere wereld van de wijn. Lijkt het je leuk om eens met aandacht wijn te proeven, meer te weten te komen over jouw wijnsmaak of heb je zin om van mooie wijn te genieten? Ik help je graag bij jouw ontdekkingstocht in de wijn. Duizelt het jou soms ook al die keuzes/etiketten en soorten? Wat staat er toch op die wijnkaarten en wat proef/ruik je nou eigenlijk? En, heel belangrijk; wat vind jij nou echt lekkere wijn? Uiteraard ben ik ook beschikbaar als je al wat meer weet over wijn en graag wilt inzoomen op een bepaald gebied/druif/wijn-spijs. Of als je een leuke, ontspannen invulling zoekt van een fijne middag/avond met vrienden/teamuitje/vrijgezellenmiddag. Dan verzorg ik graag een wijnproeverij voor je! Dit kan bij jou thuis of ergens op locatie. Ik werk in de regio Amstelveen/Amsterdam/Aalsmeer/Hoofddorp/Ouderkerk.

Prijzen:
De proeverijen zijn boekbaar vanaf 6 personen en zijn inclusief wijnen, gebruik van glazen en proefmateriaal.
De instapproeverij duurt 1,5/2 uur en dan proeven we minimaal 6 wijnen. Dit is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden. Denk hierbij aan een langere proeverij met meer wijnen (extra kosten in overleg), een uitgebreide borrelplank waarbij er ook wat wijn/spijs tips aan bod komen (+EUR 8 pp) of je gaat voor wat luxere wijnen (extra kosten in overleg).

6-10 personen EUR 31,50
11-20 personen EUR 27,50

Voorbeelden van proeverijen:
Wat is mijn wijnsmaak – Hierbij leer ik jou meer over jouw wijnsmaak. Ik leer wat de kenmerken zijn die er toe doen bij het kiezen van een wijn. Wat ruik en proef je nou, hoe benoem je dit en welke wijnen passen nou bij jou. En wat kies je dan op de wijnkaart?

  1. Klassiek Europa – Ik neem je in vogelvlucht door de zogeheten oude wereld. Wat is de rode druif van de Bourgogne, wat zijn klassieke blends, wat is de koning der druiven in Italië? Ik leer het je en laat het je proeven.
  2. Wijn/spijs – Dit is mijn absolute passie! Wat waar bij te drinken; ik zou er een studie naar kunnen doen 🙂 Maar liever neem ik je mee in de do’s en dont’s van het combineren van wijn en spijs. Onderwerpen die aan bod komen zijn; welke wijn bij welk gerecht. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een wijn bij een gerecht? Wat versterkt elkaar en wat botst juist. Welke vuistregels zijn er? Uiteraard met hapjes!
  3. Vive Le France – Frankrijk; toch wel de bakermat van de wijn (spelbreker; het is niet het land waar de wijn vandaan komt), maar bij dit land denken we toch wel aan lekkere kaasjes/stokbrood en wijn. Dus zoals verwacht doen we een rondje Frankrijk met lekkere hapjes erbij.
  4. Ola Espana – Spanje; een van de meest populaire vakantielanden onder de Nederlanders dus veel hebben al weleens een glaasje Spaanse wijn gedronken, maar ben je ook bekend met de Albarino druif of de Godello druif? Naast de klassiekers zoals wijn van de Verdejo druif of de welbekende Rioja ook wat onbekendere pareltjes. Met wijn spijs tips!
  5. Con Amore Italia – heerlijke kazige titels voor mooie reisjes door middel van wijn. De paradepaardjes van het Noorden versus de zwoele, rijpe wijnen uit het Zuiden. Ze komen allemaal voorbij.

Uiteraard zijn andere thema’s of wijnen ook bespreekbaar. Bel of mail me om te overleggen!